Tenniskleding. Het dragen van tenniskleding en tennisschoenen is verplicht. Gewone schoenen, hockeybroeken en voetbalshirts - hoe mooi ook - zijn niet toegestaan.
Beschikbare banen.
Alle buitenbanen, dat wil zeggen baan 1 t/m 12 zijn smash-court. De banen 9 tm 12 zijn maandag- tot en met donderdagavond gereserveerd voor trainingen. De binnenbanen in de tennishal (baan A, B en C) zijn alleen in de periode van 1 april - 1 oktober vrije banen.
Vrije banen.
Op de vrije banen kunnen junioren en senioren reglementair inhangen. Na 20.00 uur hebben senioren voorrang op alle banen. Dat wil zeggen dat junioren na 20.00 uur plaats moeten maken voor senioren, ook als hun speeltijd nog niet is verstreken.
Niet beschikbare banen.
Regelmatig zijn banen gereserveerd voor bepaalde clubactiviteiten. Deze zijn dan niet vrij toegankelijk. Een overzicht van de activiteiten in dit seizoen treft u aan op de activiteitenkalender. Een paar voorbeelden zijn:
Pasjestoss.
Heren Dubbel Senioren op dinsdag vanaf 18.00 uur baan 1-2-3-4.
Dames Dubbel Senioren op woensdag van 18.00 uur baan 1-2-3-4.
Mix Dubbel Senioren op vrijdag van 18.00 uur baan 1-2-3-4.
noot: wanneer bovengenoemde banen niet bespeelbaar zijn, vervalt de pasjestoss!
Mixcompetitie.
Voor de interne mixcompetitie geldt één uur speeltijd inclusief inspelen. Hiervoor worden geen banen gereserveerd en moet dus reglementair worden ingehangen.
Noot:
De binnenbanen zijn alleen beschikbaar als het paviljoen geopend is en er ook barbezetting is. Training is bijna altijd op baan 9-10-11en12. Voor training zijn op dezelfde tijd maximaal 2 banen gereserveerd.
Als door de weersomstandigheden buiten niet getraind kan worden, kunnen de trainers uitwijken naar de hal.
Competitie, (eendaagse) evenementen, toernooien en clubkampioenschappen. Voor bovengenoemde clubactiviteiten worden banen gereserveerd. Gegevens over het aantal banen en de juiste tijden treft u aan op het mededelingenbord en/of het inhangbord en /of de evenementen kalender.
Beschikbare banen bij slecht weer en grote drukte.
Wanneer tengevolge van de weersomstandigheden de buitenbanen niet bespeeld kunnen of mogen worden, zijn de binnenbanen (wanneer het paviljoen geopend is en er barbezetting is) beschikbaar. Dit geldt overigens ook bij grote drukte.
De drie binnenbanen zijn dan vrije banen waarbij men zowel voor het enkelspel als het dubbelspel een half uur mag inhangen. De binnenbanen worden ook digitaal ingehangen, dit bevindt zich bij de hoofdingang.
Als de trainer voor privé trainingen is uitgeweken naar de hal mag de trainer zijn training, waar hij mee bezig is, afmaken. Daarna geldt het reglementaire afhangsysteem. Voor de jeugdtrainingen geldt dat deze altijd voorrang hebben.
Tennissen in de hal.
Denk aan het juiste schoeisel: schoenen met zwarte zolen en zolen die strepen veroorzaken zijn niet toegestaan. Evenmin mag u binnen tennissen op schoenen waarmee u buiten ook speelt. U dient uw binnenschoenen pas in het paviljoen aan te trekken.
Geldig pasje.
Een geldig pasje is een pasje met uw pasfoto van het actuele bondsjaar en is geldig vanaf 1 april. Een tijdelijk pasje op uw naam is ook een geldig pasje.
Tijdelijk pasje.
Bij verlies van het origineel kan tegen betaling van € 6,00 een nieuw pasje worden aangevraagd bij de KNLTB en een tijdelijk pasje (ook geldig!) worden uitgeschreven door de voorzitter of secretaris. Dit pasje bevat eveneens enkele persoonlijke gegevens.
Afhangen met behulp van touchscreen en kaartlezer in clubhuis
In het clubhuis hangt een touchscreen en een kaartlezer. Met behulp van je KNLTB ledenpas kun je daarop banen afhangen. Het touchscreen bedien je door met je vinger op het scherm te tippen. Wanneer je de aanwijzingen op het scherm volgt, wijst het zich voor zich.
Tips
Tennissen met niet-leden.
Tennissen op ons park is voorbehouden aan leden van TV Heeze.
Het bestuur acht u als lid van TV Heeze verantwoordelijk voor het tennissen met niet - leden.
In geval van overtreding wordt uw pasje ingenomen en bent u voor 1 week geschorst. Daarnaast krijgt u € 12,50 boete, contant te betalen, alvorens u uw pasje terug krijgt.
Verlichting van de banen.
De verlichting kan na 16.30 uur per kooi ingeschakeld worden. Het is de bedoeling dat als er op een baan gespeeld wordt, je niet het licht op een volgende kooi aandoet, maar eerst inhangt op de vrije baan van de kooi waar het licht al aan is.
Op het terras en op het pad naar de banen 9 tot en met 12 hangen schakelkastjes om het licht aan te doen. Je drukt op '1' en het licht gaat aan. Tevens gaat er dan een controlelampje branden. Je hoeft dus nooit in het donker naar de banen. De lampen blijven nu een half uur branden. Na 28 minuten gaat er op de baan waar je aan het spelen bent een zoemer. Door een druk op de knop op de baan waar je aan het spelen bent, blijven de lampen weer een half uur branden. Je moet dus per half uur inschakelen. Als je na het gaan van de zoemer niet op de knop drukt gaan de lampen na twee minuten uit en moet je weer op de knop op het terras drukken. Als je stopt met spelen en ook op de baan naast jou is niemand meer aanwezig, dan kun je de verlichting helemaal uitzetten door op de '0' te drukken op het schakelkastje op het terras In het kader van duurzaamheid en om te besparen op de energiekosten heeft TV Heeze in 2022 LED-verlichting aangelegd voor de buitenbanen.
Slepen op de smashcourt banen
Na het spelen op een smashcourt baan dient de baan te worden geveegd. De veeginstructie hangt aan het hek boven het sleepnet.