Welkom bij TV Heeze!

Nieuwe regels KNLTB Voorjaarscompetitie

Compact Spelen
​Afgelopen competitiejaar hebben we te maken gehad met Compact spelen (bij TV Heeze was dit alleen op vrijdag)
De evaluatie van de Voorjaarscompetitie 2017 met onder andere de Verenigingscompetitieleiders en de spelers leverde echter de nodige kritische kanttekeningen en mogelijkheden tot verbetering op. De KNLTB streeft naar een competitie die uiteindelijk tegemoet komt aan de wensen van zo veel mogelijk betrokkenen en dus is op basis van de feedback besloten om Compact Spelen in zijn huidige vorm los te laten.

Wijzigingen
Vanaf 2018 geldt Verkort Spelen voor alle dubbelpartijen. Het winnend punt bij 40-40 komt hierbij te vervallen, alleen de wedstrijdtiebreak wordt ingevoerd. Dit betekent dat de derde set wordt vervangen door een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil). In de 8&9- en Zomeravondcompetitie blijft compact spelen wel gehandhaafd.

Dispensatie 2x spelen/invalregels
​C
ompetitiespelers mogen in 2018 een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor hun vereniging.
​Dit wil dus zeggen dat er geen dispensatie meer aangevraagd hoeft te worden en de verplichting om minimaal 4 keer in beide teams te spelen komt te vervallen.
​Het maar 1 keer mogen invallen in hogere teams bestaat nog wel maar wordt versoepeld. De bandbreedte om te kunnen spreken van een hoger of lager geklasseerd competitieteam, wordt verhoogd van 0,5 naar 2,0.
​Dus je mag zo vaak invallen bij een ander team als je wilt, als beide teams maar binnen de bandbreedte van 2,0 punten ligt. Heb je hier twijfels over, neem dan contact op met ons.

​Opstelling formulier voor de ploegenuitwisseling (eerste blaadje wedstrijdformulier)
​Bij de vorige voorjaarscompetitie is er wat verwarring ontstaan door een regel die wij verkeerd geïnterpreteerd hadden. Hier zullen we de regel nog eens duidelijk beschrijven:
​Bij wedstrijden met singles en dubbels mag je het formulier in 2 etappes invullen. Eerst de singles en na deze singles de dubbels. Voordat de eerste dubbel de baan op gaat moeten alle dubbels ingevuld zijn op het formulier.
​Dit houdt dus in dat bij dubbel competities deze regel niet van toepassing is.
​Want ook daar geldt, voor de eerste dubbel de baan op gaat moeten alle dubbels op het formulier staan.
 

Groeten
Frank en Ruud

< terug

Agenda

06-05 2018
Competitie Groen

 
13-05 2018
Competitie Groen

 
27-05 2018
Competitie Groen

 
voor de complete agenda klik hier

Leden login

Onthouden
Wachtwoord vergeten?