instructie digitaal inhangen

digitaal inhangen

Afhangen met behulp van touchscreen en kaartlezer in clubhuis

In het clubhuis hangt een touchscreen en een kaartlezer. Met behulp van je KNLTB ledenpas kun je daarop banen afhangen. Het touchscreen bedien je door met je vinger op het scherm te tippen. Wanneer je de aanwijzingen op het scherm volgt, wijst het zich eigenlijk vanzelf. Onderstaand de te volgen stappen.


Standaard staat het scherm op de aanbiedingen pagina:

Tip met je vinger de knop 'Afhangen' aan. Het volgende venster verschijnt:


Kies voor de knop 'Alle vrije banen' (of 'Eerste vrije baan', indien je sowieso de eerste vrije baan af wilt hangen). Het volgende venster verschijnt:

Het systeem vraagt nu om de passen door de kaartlezer te halen. Zodra alle passen door de kaartlezer zijn gehaald, verschijnt het volgende venster (in dit voorbeeld wordt afgehangen voor een enkelspel):

Tip de knop 'Spelers bevestigen' aan. Het volgende venster verschijnt:

Hier kun je door een baan aan te tippen de baan naar keuze afhangen. Het volgende venster verschijnt:

De baan is afgehangen en je kunt gaan tennissen op de aangegeven baan en tijd.
Is het druk op het park en weet je niet meer exact voor welke baan en tijd je hebt afgehangen, kies dan op het scherm voor de knop 'Afhangen' en vervolgens voor 'Wanneer speel ik':

Er wordt gevraagd je pas door de kaartlezer te halen en vervolgens wordt baan en speeltijd getoond:

Hier kun je je reservering eventueel ook wissen, door de knop 'Wissen' aan te tippen en opnieuw je pas door de kaartlezer te halen.
Een andere manier om te zien wanneer je speelt is het baanoverzicht. Kies voor 'Afhangen' en vervolgens voor 'Overzicht banen'. Je krijgt dan het volgende venster:

Hier kun je zien wanneer je kunt spelen en op welke baan.
Tips
1. Je kunt alleen afhangen met je eigen pasje. Ben je die vergeten, dan zijn er geen reserve pasjes. Controleer dus altijd even voor je naar de club gaat of je je pasje bij je hebt.
2. Je kunt pas afhangen in het systeem als je gerechtigd bent tot spelen. Je hebt dus je contributie betaald en je hebt de beschikking over je KNLTB ledenpas. Is dat niet het geval, neem dan eerst contact op met de ledenadministratie van je vereniging.
3. Het bestuur kan in speciale gevallen leden schorsen. Het betreffende lid is daarvan dan altijd persoonlijk op de hoogte gebracht.
4. Doet je pasje het niet dan kan het zijn dat de magneetstrook vuil is. Maak dit dan met je adem een beetje vochtig en haal het zachtjes langs je kleding. Let op dat je het niet beschadigt. Houd het pasje ook weg van magnetische velden (net als je bankpasje). Probeer eventueel een ander pasje om te kijken of die het wel doet.
5. Heb je toch problemen vraag dan even hulp aan een ander lid op het park. Blijven de problemen zich voordoen, neem dan contact op met de beheerder van het afhangbord op de vereniging.

 

Voor het digitaal inhangen en barplannen wordt gebruik gemaakt van het KNLTB-programma www.afhangbord.nl. Leden kunnen elkaars gegevens hierop raadplegen. Wil je dat niet? Dan is dat eenvoudig uit te zetten.

Stappen:

1. log in op www.afhangbord.nl met je KNLTB-nummer en je wachtwoord (oranje brief)

2. klik naast je foto op 'profiel'

3. klik op 'nee'  bij 'gebruik on-line diensten'

4. sla gegevens op.

Agenda

18-02 2018
Snerttoernooi

Goeie tennis en snertsoep...zonder aanmelden!

 
18-03 2018
World Tour voorjaar

De allerkleinste tennissers uit de regio komen ieder eerste zondag van de maand naar ons park. Kom eens kijken naar het talent van de toekomst

 
25-03 2018
World Tour voorjaar

De allerkleinste tennissers uit de regio komen ieder eerste zondag van de maand naar ons park. Kom eens kijken naar het talent van de toekomstz

 
voor de complete agenda klik hier

Leden login

Onthouden
Wachtwoord vergeten?