Tenniskids

 

TENNISKIDS

Sinds een aantal jaar geven we onze jongste jeugd les volgens de filosofie van Tenniskids. Kinderen leren op een natuurlijke manier. Ze zijn nieuwsgierig, creatief en fantasierijk.
Tenniskids is een verandering in de tenniscultuur voor kids onder 12 jaar in Nederland.
Kern van de verandering is dat de kinderen het belangrijkste uitgangspunt zijn.
Dit betekent erg veel voor de organisatie en inhoud van de lessen en activiteiten voor kinderen. Zo wordt o.a. gebruik gemaakt van kleinere baanlengtes en zachtere ballen.
Tenniskids biedt een gevarieerd tennisaanbod, dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen en de wijze waarop zij leren en ontwikkelen.
Als kinderen motorisch, psychisch en fysiek klaar zijn om dingen te leren, worden de juiste impulsen gegeven.
Binnen Tenniskids wordt gebruik gemaakt van een stappenplan. Dit stappenplan helpt om de juiste zaken op het juiste moment aan te bieden. Kinderen moeten continu op het juiste niveau worden uitgedaagd. Het gevoel krijgen dat je dingen leert en dat je beter wordt als je je best doet, zorgt voor succesbeleving.

Voor meer informatie over Tenniskids kun je terecht op www.tenniskids.nl of bij onze functionaris Tenniskids Ingrid van Mierlo (email ingridvmierlo@gmail.com).

 

IEDER KIND ZIJN EIGEN KLEUR

Nederlandse tenniskinderen zullen vanaf september 2013 precies weten op welke baanlengte en met welke bal zij zullen spelen. Vanaf dat moment introduceert de KNLTB een nieuw systeem waarbij kinderen van een bepaalde leeftijd vast in een zogenaamde 'kleur' spelen.

De onderstaande indeling wordt vanaf januari 2017 ingevoerd bij alle wedstrijden 'onder auspiciën' van de KNLTB.

 

Voor meer informatie over Tenniskids, World-Tour competitie en Tenniskidsevents

zie http://www.tenniskids.nl/over-tenniskids/wat-is-tenniskids/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

30-06 2017
LadiesNight

Een avondje met de dames... No Men Allowed

 
16-07 2017
Bumet Open 2017

Bumet open jeugdtoernooi van 2017 begint zoals gewoonlijk aan het begin van de schoolvakantie. Dit jaar starten we op zondag 16-07. Tijdens het toernooi zijn de smash court banen niet beschikbaar van 10.00 - 19.00 uur (daarna beperkt).

 
12-08 2017
Pareltoernooi

Het open toernooi van onze vereniging, het Elektro de Groof Pareltoernooi start op 12-08

 
voor de complete agenda klik hier

Leden login

Onthouden
Wachtwoord vergeten?