Tennisschool

Tennisschool

 

Hoi allemaal!

 

Even voorstellen: Top Tennis Heeze

Sinds 2010 worden alle trainingen voor de leden van Tennis Vereniging Heeze verzorgd door Top Tennis Heeze ( TTH ). Deze trainingen vinden plaats op de kunstgrasbanen en worden gegeven door Dennis Raijmakers en Rob van Dinther.

 

 

Dennis, 06-4202 6000

Ik ben Dennis Raijmakers, getrouwd met Angelique en de trotse vader van Lars en Cas. Ik ben geboren in Helmond en woon sinds 1978 in Asten.

Mijn opleiding tot tennisleraar heb ik gevolgd bij de tennisbond en ben in het bezit van diploma A (1997) en B (2000).
Na Best, Nuenen, Liessel, Packador en de Meijvink (Heusden) begon ik in 1999 in Heeze.
Bij TV Heeze ben ik verantwoordelijk voor de trainingen van zowel (selectie-) junioren als senioren.
Verder organiseer ik met veel plezier diverse andere activiteiten voor de jeugd en speel zelf nog competitie bij TV Heeze.

 

Rob, 06-1350 4609

Mijn naam is Rob van Dinther, geboren op 19-03-1990 en woonachtig in Deurne. 

Op mijn 7e  ben ik gaan tennissen bij TC op Dreef in Deurne. Met een tussenstap van een jaar bij TC Liessel tennis ik vanaf mijn 11de in Asten bij TV  ’t Root. Na verschillende jaren fanatiek te hebben getraind en wedstrijden te hebben gespeeld ben ik in 2008 voor het eerst zelf training gaan geven.

Ik werd destijds gevraagd door de tennisclub in Someren-Heide om ongeveer 7 jeugdleden training te geven en dat ben ik met plezier gaan doen. Anno 2014 staat de teller inmiddels op ongeveer 50 jeugdleden. Tevens heb ik 1 jaar training gegeven bij TV Someren-Eind en 2 jaar bij TV de Ren in Lierop. Sinds dit jaar geef ik ook enkele uren training bij ’t Root in Asten.

Na 2 jaar zonder diploma ben ik in 2010 TennistrainerA (KSS3) gaan volgen bij de KNLTB. Deze heb ik in 2011 met succes afgerond.  In 2011 ben ik ook direct Tennistrainer B (KSS4) gaan volgen  via het CIOS. Daarnaast ben ik in het bezit van Tenniskids 1, 2 en 3.

Tot op de tennisbaan!

Rob van Dinther 
 

 

Onze aanpak

Bij de tennistrainingen van TTH staat plezier en de ontwikkeling van de tennisspeler centraal. Voor de jongste jeugdspelers is er “Tenniskids” waarbij wordt gewerkt volgens de methode van de KNLTB.

Tijdens de jeugdtrainingen wordt er niet alleen aandacht geschonken aan de techniek (balcontrole) maar ook aan de tactiek (speelplan) zodat spelers goed voorbereid zijn bij het spelen van een wedstrijd. Naast de techniek en tactiek vormen de conditie (bewegingsvaardigheden) en het mentale aspect (doorzettingsvermogen) ook een onderdeel van de tennisles.

 

 

Opzet jeugdtrainingen TTH

Kennismakingslessen: de 1e 10 weken, 1 x 1uur per week

 

Jaartraining: 40 weken per jaar. Zie "aanmelden, tarieven" voor de pakket mogelijkheden.

Fase Rood, 5-9 jaar

Er wordt veel aandacht besteed aan balvaardigheid, bewegingsvaardigheid en een stukje slagvaardigheid. Forehand, backhand en Service worden aangeboden.

Fase Oranje, 8-11 jaar

Uitwerken van basistechnieken en een rally met hoeken kunnen spelen. Wedstrijdtennis en aandacht voor tactieken en dubbelspel.

Fase Groen 10-12 jaar 

Basistechnieken uitwerken en een rally kunnen spelen op groot veld. Wedstrijdtennis en aandacht voor tactieken en dubbelspel.

Fase Geel 11+

Basistechnieken verfijnen (effect, richting, snelheid). En een rally kunnen spelen op groot veld. Veel aandacht voor tactieken en positiespel single en dubbel.

 

We maken groepen op basis van nivo zodat doorstroming mogelijk is. Ons doel is om de kinderen uiteindelijk landelijk zondagcompetitie  te kunnen laten spelen.

"Verplichte" deelname: Probeer toch wel 3 toernooien per jaar te spelen. (Bumet of Pareltoernooi, Clubkampioenschappen en …?)

 

 

Agenda

18-02 2018
Snerttoernooi

Goeie tennis en snertsoep...zonder aanmelden!

 
18-03 2018
World Tour voorjaar

De allerkleinste tennissers uit de regio komen ieder eerste zondag van de maand naar ons park. Kom eens kijken naar het talent van de toekomst

 
25-03 2018
World Tour voorjaar

De allerkleinste tennissers uit de regio komen ieder eerste zondag van de maand naar ons park. Kom eens kijken naar het talent van de toekomstz

 
voor de complete agenda klik hier

Leden login

Onthouden
Wachtwoord vergeten?