Tennisschool

Tennisschool

 

Hoi allemaal!

 

Even voorstellen: Top Tennis Heeze

Sinds 2010 worden alle trainingen voor de leden van Tennis Vereniging Heeze verzorgd door Top Tennis Heeze ( TTH ). Deze trainingen vinden plaats op de kunstgrasbanen en worden gegeven door Dennis Raijmakers, Gé Korsten en Desirée Bogers.

 

Dennis, 06-4202 6000

Ik ben Dennis Raijmakers, getrouwd met Angelique en de trotse vader van Lars en Cas. Ik ben geboren in Helmond en woon sinds 1978 in Asten.

Mijn opleiding tot tennisleraar heb ik gevolgd bij de tennisbond en ben in het bezit van diploma A (1997) en B (2000).
Na Best, Nuenen, Liessel, Packador (Someren) en de Meijvink (Heusden) ben ik in 1999 in Heeze begonnen.
Bij TV Heeze ben ik verantwoordelijk voor de trainingen van zowel (selectie-) junioren als senioren.
Verder organiseer ik met veel plezier diverse andere activiteiten voor de jeugd en speel zelf nog competitie bij TV Heeze.

 

Mijn naam is Gé Korsten. Vanaf 1 april ga ik namens Tennisschool Gijs bij TV Heeze in het trainersteam met Dennis en Desiree de trainingen mee verzorgen. 
Ik ben 52 jaar, getrouwd en woon in Maasbree . Ik heb 2 dochters van 20 en 17 jaar. Ik heb een passie voor sport in zijn algemeen maar in het bijzonder voor tennis.
Zelf speel ik ook nog graag tenniswedstrijdjes, vooral in de vakantieperiodes als ik minder lessen heb.

Al meer dan 25 jaar geef ik tennistrainingen en doe dit nog steeds met veel plezier. Ik ben in bezit van de A en B licentie. In Noord-Limburg  heb ik gedurende 15 jaar een eigen grote tennisschool geleid met 15 tennistrainers en een eigen tennishal geëxploiteerd. Gedurende die jaren heb ik veel gewerkt met prestatie jeugdspelers van niveau 2 t/m 9. De laatste 3 jaren ben ik als fulltime allround trainer vooral actief geweest bij een tennisbedrijf in regio Eindhoven.
Momenteel geef ik sinds een jaar les in Duitsland.

Wat vind ik belangrijk in de jeugdtraining:
Voor de jeugd vind ik het belangrijk dat ze een goede basis krijgen in hun technieken en voetenwerk zodat ze daar op lange termijn mee verder kunnen. Spelers moeten enthousiast en beter gemaakt worden door de training. Qua sfeer streef ik erna dat er discipline, intensiteit, sportieve spelstrijd en boven alles plezier is in een training.

Wat vind ik belangrijk in seniorentraining:
Ik hou van tempo en probeer alle facetten die belangrijk zijn te verwerken in een training.  Een gedeelte individuele aandacht voor technische werkpunten met herhaling, een gedeelte voetenwerk in conditionele vormen en altijd oefen en/of spel vormen voor enkel- en dubbelspel.

Als trainer werk ik graag met spelers die goed willen trainen, zich willen verbeteren en serieus met hun sport bezig zijn. Het niveau en talent vind ik niet zo belangrijk. 

Tot op de tennisbaan in Heeze. Ik heb er zin in.

 

DESIREE

Ik ben Desirée Bogers en ik ben 21 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Geldrop. Vanaf mijn 6e ben ik al fanatiek bezig met tennis. Als klein kind ben ik begonnen met tennissen bij G.L.T.V. De Mast maar sinds 2010 tennis ik met veel plezier bij T.V. Heeze waar ik ook als toernooileider actief ben voor het open jeugdtoernooi.


Vanaf jongs af aan is tennis altijd al mijn passie geweest en na mijn stage bij T.V. Heeze in 2014 is mijn enthousiasme voor het lesgeven ontstaan. In 2017 heb ik dan ook de opleiding tot tennisleraar via de KNLTB gevolgd en succesvol afgerond. Daarnaast ben ik in januari 2018 afgestudeerd aan de Fontys Sporthogeschool richting Sportkunde waardoor ik inmiddels alles weet over het managen en organiseren van sportevenementen.

Vanaf 2017 ben ik begonnen met lesgeven bij verschillende tennisverenigingen in Deurne, Helenaveen en Nuenen waar ik het erg naar mijn zin had. Al snel kreeg ik een aanbod van Tennisschool Gijs om les te gaan geven bij mijn eigen tennisclub waar ik natuurlijk geen nee tegen kon zeggen. Vanaf april 2018 ga ik dan ook een nieuwe uitdaging aan in samenwerking met Tennisschool Gijs bij T.V. Heeze.

Ik heb er erg veel zin in om de komende jaren de trainingen bij T.V. Heeze te gaan geven en ik hoop jullie allemaal te zien op de tennisbaan!

Groetjes Desirée

 

Onze aanpak

Bij de tennistrainingen van TTH staat plezier en de ontwikkeling van de tennisspeler centraal. Voor de jongste jeugdspelers is er “Tenniskids” waarbij wordt gewerkt volgens de methode van de KNLTB.

Tijdens de jeugdtrainingen wordt er niet alleen aandacht geschonken aan de techniek (balcontrole) maar ook aan de tactiek (speelplan) zodat spelers goed voorbereid zijn bij het spelen van een wedstrijd. Naast de techniek en tactiek vormen de conditie (bewegingsvaardigheden) en het mentale aspect (doorzettingsvermogen) ook een onderdeel van de tennisles.

 

 

Opzet jeugdtrainingen TTH

Kennismakingslessen: de 1e 10 weken, 1 x 1uur per week

 

Jaartraining: 40 weken per jaar. Zie "aanmelden, tarieven" voor de pakket mogelijkheden.

Fase Rood, 5-9 jaar

Er wordt veel aandacht besteed aan balvaardigheid, bewegingsvaardigheid en een stukje slagvaardigheid. Forehand, backhand en Service worden aangeboden.

Fase Oranje, 8-11 jaar

Uitwerken van basistechnieken en een rally met hoeken kunnen spelen. Wedstrijdtennis en aandacht voor tactieken en dubbelspel.

Fase Groen 10-12 jaar 

Basistechnieken uitwerken en een rally kunnen spelen op groot veld. Wedstrijdtennis en aandacht voor tactieken en dubbelspel.

Fase Geel 11+

Basistechnieken verfijnen (effect, richting, snelheid). En een rally kunnen spelen op groot veld. Veel aandacht voor tactieken en positiespel single en dubbel.

 

We maken groepen op basis van nivo zodat doorstroming mogelijk is. Ons doel is om de kinderen uiteindelijk landelijk zondagcompetitie  te kunnen laten spelen.

"Verplichte" deelname: Probeer toch wel 3 toernooien per jaar te spelen. (Bumet of Pareltoernooi, Clubkampioenschappen en …?)

 

 

Agenda

06-05 2018
Competitie Groen

 
13-05 2018
Competitie Groen

 
27-05 2018
Competitie Groen

 
voor de complete agenda klik hier

Leden login

Onthouden
Wachtwoord vergeten?